'Engelsiz Üniversite Ödülleri' Sahiplerini Buldu

'Engelsiz Üniversite Ödülleri' Sahiplerini Buldu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla 2018 yılından bu yana her yıl "Engelsiz Üniversite Ödülleri" veriyor. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın başkanlığında yapılan törende bu bağlamda kendini geliştiren üniversitelere ödülleri verildi.

Üniversite - 2021-05-06 16:13:18 Bu içerik 3197 kez okundu.

Covid-19 pandemisi nedeniyle video konferans yöntemi ile yapılan törene; YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın yanı sıra YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, ödül almaya hak kazanan üniversitelerin rektörleri, ilgili rektör yardımcıları, engelli öğrenci birimi sorumluları, YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Üyeleri ile ödül başvurularının değerlendirilmesinde görev yapan panelistler katıldılar.

Yükseköğretim Kurulu tarafından Engelsiz Erişim ve Engelsiz Eğitim başlıkları altında engelli öğrencilerin eğitim imkânlarına ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yükseköğretim kurumlarını teşvik edici birçok yeni çalışma yapıldığını belirten YÖK Başkanı Prof. Dr.  Yekta Saraç, “Hâlihazırda YÖKSİS verilerine göre 51.647 engelli öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrencilerimizin 27.782'si önlisans, 23.581'i lisans, 236'sı yüksek lisans ve 48'i doktora düzeyinde eğitim görmektedir. Öğrencilerin %89'u açık öğretim programlarında yer almaktadır” dedi ve “Engelsiz Üniversite Ödülleri” için bu yıl 114 üniversiteden farklı kategorilerden 837 başvuru yapıldığını, ödüllerin üç kategoride verildiğini söyledi.

Engelsiz Üniversite Ödülleri ödül töreninde ilk üçe giren üniversiteler şunlar oldu:

Mekânda Erişilebilirlik kategorisinde 10 bayrak alarak birincilik ödülüne Kütahya Dumlupınar Üniversitesi layık görüldü. İkincilik ödülünü iki üniversite paylaştı. Aksaray Üniversitesi, Mekanda Erişilebilirlik kategorisinde 7 bayrak, Eğitimde Erişilebilirlik Kategorisinde ise 2 bayrak alarak, Harran Üniversitesi de Mekanda Erişilebilirlik kategorisinde 9 bayrak alarak ikinciliği paylaşan üniversiteler oldu. İstanbul Üniversitesi, Mekanda Erişilebilirlik kategorisinde 3 bayrak, Eğitimde Erişilebilirlik kategorisinde 3 bayrak, Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik kategorisinde ise 2 bayrak alarak üçüncülük ödülünü alırken Yozgat Bozok Üniversitesi de Mekanda Erişilebilirlik kategorisinde 5 bayrak, Eğitimde Erişilebilirlik kategorisinde ise 3 bayrak alarak üçüncülüğü paylaşan diğer üniversite oldu. Bunun yanı sıra bir çok üniversite bir çok alanda ödüle layık görüldü.  

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2021 Yılı Mekânda Erişebilirlik Adayı olmaya hak kazanarak 2022 yılında değerlendirme yapılacak üniversiteler arasında yerini aldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER