Çanakkale Devlet Hastanesinde Başarılı İlk Uygulama

Çanakkale Devlet Hastanesinde Başarılı İlk Uygulama

Sağlık - 2017-06-15 12:33:35 Bu içerik 3929 kez okundu.

İNME TEDAVİSİNDE İLK UYGULAMA ÇANAKKALE DEVLET HASTANESİNDE BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ.

             Dünya genelinde ve ülkemizde erişkin nüfusta en önemli sakatlık escortlar izmiri olarak bilinen ve Çanakkale Devlet Hastanesinde tedavisine başlanan “İnme (felç)” hakkında Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Kerim Yeşildağ açıklamada bulundu:

            İnme nöroloji alanında en sık görülen ve önlenebilir bir hastalıktır.

            İnme beyne kan akımını sağlayan damarlardan birinin aniden tıkanması sonucunda beyne giden kan akımının yavaşlaması ya da durması sonucunda beyin fonksiyon kaybına ait belirti ve bulguların hızla yerleşmesiyle karakterize klinik bir sendromdur.

            İnme geçiren hasta kolda veya bacakta meydana gelen güçsüzlük ve/veya hissizlik, tek bir gözün ani körlüğü veya çift görmesi, konuşmada veya konuşulanı anlamada bozulma, peltek konuşma, ani ve şiddetli baş ağrısı, baş dönmesi, dengesizlik şeklinde görülür. Burada anahtar nokta bu şikâyetlerin ani olarak başlamasıdır.

            Tedavi yöntemlerine değinmek gerekirse, Trombolitik tedavi damar tıkanıklığına bağlı  ilk üç saatte gelen   inme  hastalarında etkinliği kanıtlanmış tek tedavi yöntemidir. Damar tıkanıklığına bağlı gelişen inme tedavisinde bir devrim sayılabilir ve bu tedavi  “ilk spesifik terapötik ilaç” olarak kabul edilir.

            İlk 3 saatte gelen akut damar tıkanıklığına bağlı inme hastalarına yapılan trombolitik tedavisinin etkin samsun rent a carğu kesin olarak ortaya konulmuştur. En fazla yarar, ilk 90 dakikada ilaç verilen hastalarda sağlanmış ve bu yararın (giderek azalmakla birlikte) 4.5 saate kadar devam ettiği gözlenmiştir. Tedavi ne kadar erken verilirse etkinliğin o kadar arttığı görülmüştür.

            Yeşildağ, hastalarda çok yüksek oranda hasar bırakarak, geri kalan hayatlarını başkalarına bağımlı yaşamak zorunda kalan felçli hastaların yeniden hayata tutunması için umut olan trombolitik (pıhtı çözücü) tedavi Birliğimize bağlı Çanakkale Devlet Hastanesinde Uzm. Dr. Hamit Çelik ve Uzm. Dr. Özgül Ocak gözetiminde  başlamıştır.”diyerek sözlerini tamamladı.





Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER