Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü iş birliğiyle düzenlenen Gastro Kahve Günleri, kahve severleri bir araya getirdi. İki gün süren etkinlik, kahvenin kültürel, ekonomik ve gastronomik yönlerini katılımcılara sundu.
Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış etkinliğine; Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Protokolü, akademisyenler ve konuklar katıldı.
ÇOMÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müesser Korkmaz, etkinliğin kahve üzerine bir söyleşi fikriyle başladığını, ancak kapsamlı bir festival formatına dönüştüğünü ifade etti. Korkmaz, Gastro Kahve Günleri’nin ileride Çanakkale’nin önemli bir kahve festivali haline gelmesini arzuladıklarını belirtti.
Kahve Turizme ve Ekonomiye de Katkı Sağlıyor
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ferah Özkök, kahvenin sadece bir içecek değil, aynı zamanda önemli bir kültür ve turizm unsuru olduğuna dikkat çekti. Kahvenin sosyal ve kültürel boyutlarının yanı sıra istihdam alanları yaratarak ekonomik katkı sunduğunu vurguladı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu da önemli bir kültür haline dönüşen kahveyle ilgili pek çok etkinliğin gerçekleşeceği Gastro Kahve Günleri'ne ev sahipliği yapan Çanakkale Belediyesine ve tüm emek verenlere teşekkür etti.
Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, üniversiteyle yürütülen projelerin kente büyük fayda sağladığını söyledi. Belediye Başkanı Erkek, “Çanakkale’de yerel yönetim ve üniversitenin uyumu, kenti daha da ileriye taşıyor. Bu tür projelerde üniversiteyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından kahve stantlarının gezilmesiyle başlayan etkinlik, söyleşilerle devam etti.
İlk söyleşi, Doç. Dr. Müesser Korkmaz’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Kahve sektörünün önemli isimleri, kahvenin tarihinden modern sunum tekniklerine kadar birçok konuda bilgi ve deneyimlerini paylaştı.