Biga Fuarı'nı TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu açacak

Biga Fuarı'nı TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu açacak

Gündem - 2024-10-03 14:09:51 Bu içerik 167 kez okundu.

 

 

Bu yıl 18'incisi düzenlenecek Biga Fuarı, ziyaretçilere kapılarını açmaya hazırlanıyor. Biga Fuar Komitesi tarafından fuarın takvimi de kamuoyu duyuruldu ve basın mensuplarına açıklandı. Fuarın tüm hazırlıkları tamamlanırken, bu yıl Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu fuarın onur konuğu olacak.

 

AÇILIŞ SAATİ VE FUAR TAKVİMİ BELLİ OLDU

Biga Fuarı'nın açılış saati ve açılış günü programları ile fuar takvimi de belli oldu. Bu yıl 18'nci kez ziyaretçilere kapılarını açacak olan Biga Fuarı'nın açılış töreni 4 Ekim Cuma günü saat 14:00 olarak belirlendi. Açılış törenine Çanakkale Valisi Ömer Toraman, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Çanakkale Milletvekilleri Ayhan Gider, Özgür Ceylan, İsmet Güneşhan, Rıdvan Uz, belediye başkanları, TOBB temsilcileri, kaymakamlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çevre il ve ilçelerden gelecek oda ve borsa başkan ve yöneticileri, üniversite temsilcileri, Biga ve Çanakkale protokolünün katılım sağlaması bekleniyor.

 

İLK GÜN SIĞIRCILIK GÜZELLİK YARIŞMASI YAPILACAK

Biga Fuarı'nın ilk günü olan 4 Ekim Cuma günü saat 11:00'de fuarın klasiklerinden biri haline gelen Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışması yapılacak. Yarışma, Biga Ticaret Borsası'nın öncülüğünde ve Biga İlçe Tarım Müdürlüğü'nün destekleriyle gerçekleştirilecek. Biga'da dereceye giren hayvanların sahipleri ödüllendirilecekler. Ödül töreni, açılış töreninin hemen ardından başlayacak ve ana sahnede gerçekleştirilecek.

 

İKİNCİ GÜN ANIT AÇILIŞI, YEMEK YARIŞMASI VE TARIM-HAYVANCILIK KONFERANSI

Biga Fuarı'nın ikinci günü olan 5 Ekim Cumartesi günü ise saat 14:00'te Doğancı Köyü'nde Türkiye'nin ilk tarım yazarı ve Doğancı köyünden Bigalı Sadullah Usumi adına anıt açılışı yapılacak. Aynı gün saat 19:30'da fuar alanında coğrafi işaret tescilli Biga pirinci yemek yarışması başlayacak. Fuar alanında aynı gün saat 21:00'de ise tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, 27. dönem milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu ve sürdürülebilir kalkınma danışmanı Dilek Usumi Bil konferans gerçekleştirecekler.

 

TOBB ANAOKULU İÇİN AÇILIŞ TÖRENİ YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde yapımı tamamlanan ve bu yıl 2024-2025 Eğitim Öğretim döneminde öğrenci kabul eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anaokulu için de açılış töreni düzenlenecek. Törene Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra Çanakkale ve Biga protokolünün de katılması bekleniyor. Tören 4 Ekim Cuma günü saat 12:15'te TOBB Anaokulu bahçesinde gerçekleşecek. Açılış töreninde kurdela kesilecek, okul gezilecek.

 

HİSARCIKLIOĞLU A TAKIMIYLA GELİYOR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Biga Fuarı'nın onur konuğu olarak Biga'ya gelecek. Fuarın ilk günü programların yanı sıra 3 Ekim Perşembe (Bugün) Biga Ticaret ve Sanayi Odası ile Biga Ticaret Borsası'nı da ziyaret edecek olan Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Biga'da iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelerek toplantılar da yapması bekleniyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bugün saat 21:00’de TSO oda binasında Biga TSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin de açılışını yapacak. Açılıştan sonra Başkan Hisarcıklıoğlu, Biga TSO Komite Başkanları, komite üyeleri, meclis üyeleri, genç ve kadın girişimciler kurulu üyeleri ve yönetim kuruluyla bir araya gelecek. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Biga ziyaretine yönetiminden önemli isimlerle gelecek. Heyetin Biga'da birtakım önemli toplantılar yapması bekleniyor.

 

ŞADAN DOĞAN'DAN İKİNCİ YÜZYIL VURGUSU

18'incisi düzenlenecek Biga Fuarı'nın ev sahibi Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Biga Fuarı'nın bu yılki konseptinin çok daha iyi hale geldiğini ve Biga'nın ikinci yüzyıla damga vuracak bir ilçe olmaya aday olduğunu ifade etti. Biga Fuarı'nın seviye atladığını dile getiren Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan; "Biga Fuarı'mızın bu yıl seviye atlayacağını açıklamıştım. Bugün, gerçekten çok başarılı bir noktaya geldik. Bizim için bu yıl çok önemli. Çünkü Biga'mızı ikinci yüzyılın parlayan yıldızı haline getirecek çok devasa projelerin hayata geçme aşamasındayız. Yat Üretim Serbest Bölgesi, Karabiga Konteyner Limanı ve Yat Limanı, Veterinerlik Fakültesi ve Hayvan Hastanesi ile Biga Organize Sanayi Bölgemizin genişleme alanının tamamlanması en öncelikli 5 proje olarak önümüzde duruyor. Bu projelerin hayata geçeceğini biz biliyoruz. Bu yıl da bunu bir kez daha deklare edeceğim konuşmamda. Biga Fuarı'mızın bu hale gelmesinde emeği geçen kaymakamlığımız, belediyemiz, borsamız, ziraat odamız başta olmak üzere tüm paydaşlarımıza ve destekçilerimize teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de komite üyelerimize, komite başkanlarımıza, meclis üyelerimize, meclis başkanımıza, meclis divanımıza, yönetim kurulumuza ve odamızın değerli personeli olan mesai arkadaşlarıma ediyorum. Tüm halkımızı fuarımıza bekliyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER