ÇOMÜ İşletmede Mesleki Eğitim Programı Lansman Gerçekleşti

ÇOMÜ İşletmede Mesleki Eğitim Programı Lansman Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İşletmede Mesleki Eğitim Koordinatörlüğü (İMECE) tarafından uygulamaya konulan İşletmede Mesleki Eğitim Programı Lansmanı Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi Konferans salonunda gerçekleşti.

Üniversite - 2024-09-19 00:27:52 Bu içerik 95 kez okundu.

 

 

 

 

Lansmana; Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Ersoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin ve iş insanları katıldı.

        

Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Ersoy yaptığı açılış konuşmasında; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Çanakkale Organize Sanayi arasındaki iş birliklerini güçlendirmek ve projeler üretmek konularını önemsediklerinin altını çizerek Rektör Erenoğlu’nun bu konularda göstermiş olduğu desteğe dikkat çekti.

      

Üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma- geliştirme ve sosyal-toplumsal katkı alanlarında faaliyetler yürüttüğünü ve bu faaliyetleri ile de bulundukları kente katkı sunduklarını belirten Rektör Erenoğlu, “Üniversitemizde bu bağlamda çalışmalar sürdürerek Çanakkale’ye katkı sunmaya devam ediyor. Yaklaşık bir yıldır Valiliğimizin himayelerinde OSB’lerle ilçelerde ve merkezde 300 yakın çalıştay, iş insanlarının katılımı ile 20’nin üzerinde toplantı gerçekleştirdik. Amacımız sizlerin ihtiyaçları doğrultusunda bizlerin kabiliyetlerini planlamak ve harekete geçirmek. Bu noktada en büyük ihtiyaçlardan bir tanesi nitelikli eleman bulmak.  İş dünyası kendi alanlarında çalıştıracak istekli, kabiliyetli ve nitelikli kişilere ihtiyaç duyuyor. Bu bağlamda Yüksek Öğretim Kanununun gereği olarak bizim de uymak zorunda olduğumuz bazı yükümlülükler var. Bu yükümlülükler çerçevesinde uygulanan zorunlu staj uygulaması var. Bu uygulamanın daha verimli hale getirilmesi için ülkemizde farklı birçok üniversitede uygulanan iş başı eğitim sistemi ile ilgili çalışmaları yerinde gidip inceledik. Sistemin nasıl işletildiği ile ilgili veriler topladık ve üniversitemizde bu sistemi uygulamaya koymak için yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. İşletmede Mesleki Eğitim Koordinatörlüğü (İMECE)’yi kurduk” dedi.

 

Konuyla ilgili oluşturulan portal ile ilgili detaylı bir sunum yapılacağını dile getiren ve Uygulama hakkında kısaca bilgi veren Rektör Erenoğlu, konuyla ilgili üst yapı protokollerinin bütün OSB’lerle yapıldığını, bundan sonraki süreçte öğrencilerle iş insanlarını bir araya getirerek öğrencinin sektörün ihtiyaçlarına göre eğitilmesi için çalışmalar yapılmasının önemli olduğunun altını çizdi.

        

Çanakkale Valisi Ömer Toraman, üniversitelerin bulundukları yerlerde sadece eğitim öğretim faaliyetleri yürütmek değil o şehrin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasına destek veren önemli yapılar olduğuna vurgu yaptı ve ekledi: “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale’nin gözbebeği. Türkiye çapında son derece başarılı noktalara ulaşmış ve öğrenciler tarafından tercih edilen bir üniversite. Bu bağlamda üniversitemizin sanayi çevreleri ile iş birlikleri geliştirmek için gösterdiği gayreti memnuniyetle karşılıyorum. Sadece merkezde değil tüm ilçelerde de aynı gayretle çalışmalar yapılıyor ve geliştirilen birçok projenin başarı ile hayata geçtiğini takip ediyorum. Bu anlamda hem Üniversitemizi Rektör Hocamızın şahsında hem de iş birliği yapan sanayicilerimizi tebrik ediyorum."

 

İşletmede Mesleki Eğitim Koordinatörlüğü (İMECE) Koordinatörü Öğr. Gör. Savaş Gürdal ise koordinatörlüğün amaçlarını ve hedeflerini anlatarak İşletmede Mesleki Eğitim Programı hakkında bilgi verdi ve uygulamaya konulan portal hakkında detaylı bir sunu gerçekleştirdi. Lansman görüş, önerilerin alınması ve soru cevap ile son buldu. 

    

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER