Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan "Çanakkale Kahramanları Projesi” ile Çanakkale Muharebelerinde büyük kahramanlıklar göstermiş abidevi isimlerin hayat hikâyeleri tarihi gerçeklere uygun olarak birer edebiyat eseri olarak kaleme alındı. Bu proje vasıtasıyla Çanakkale kahramanlarını saygıyla yâd etmek, anlamak ve anlatmak, başta çocuklar ve gençler olmak üzere okunmasını, içselleştirilmesini sağlamak amaçlandı.
Harbiye Nezareti tarafından Temmuz 1915'te şair, yazar, ressam ve bestekârlardan oluşan bir heyet Çanakkale'ye gönderilir, muharebe alanlarını gezerek duygu ve düşüncelerini icra ettikleri sanatın diliyle halka ve geleceğe taşımaları istenir. Fakat dönemin şartları itibarıyla istenilen ölçüde sanat eserleri ortaya çıkmaz.
Bu olayın üzerinden 100 yıldan daha fazla bir zaman geçtikten sonra bu görev Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile yazar ve öğretmenlere tevdi edildi. Yazar öğretmenler, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından bir hafta süreyle Çanakkale’de misafir edilerek muharebe alanlarını gezdi. Bilgi ve belgeler ışığında hikâyelerini yazacakları kahramanların izini sürdü.
Öğretmen yazarlar 2021 yılında 10 kitaptan oluşan Çanakkale Kahramanları Öykü setini oluşturdu. 7 kitaptan oluşan Çanakkale Kahramanları’nın 2 Öykü Seti ise 2024 yılında tamamlandı. Bu set Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün organizasyonunda Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Çanakkale Kültür Yolu Festivali kapsamında 1 Eylül Pazar günü saat 14.00’te Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nde genç okurlarla buluştu ve yazarlarla söyleşi programı gerçekleştirildi.