Turan'dan 30 Ağustos Mesajı

Turan'dan 30 Ağustos Mesajı

Gündem - 2024-08-29 14:37:36 Bu içerik 162 kez okundu.

 

 

 

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Turan mesajında, "Tarihte bazı zaferler vardır, sadece ganimet kazandırır. Bazı zaferler vardır, geçici bir süre için toprak kazandırır. Ancak bazı zaferler de vardır ki ilelebet hem vatan, hem de bir milli kimlik kazandırır.

 

Aziz Milletimizin en büyük destanlarından hem 1071 Malazgirt Zaferi, hem de 30 Ağustos 1922'deki Başkomutanlık Meydan Muharebesi, tam da bu karakterde, yani, vatan ve milli kimlik mirası olan zaferlerdir. 1071'de Anadolu'ya gelişimizin, 30 Ağustos ise Anadolu'nun ilelebet bize ait oluşunun, bu toprakları gelecekte de nasıl savunacağımızın, buraya verdiğimiz bin yılın emeğinin, Anadolu'nun karakteriyle kendi milli karakterimizin nasıl harman olduğunun ilanıdır.

 

 Yıllardır bu topraklarda terör üzerinden bir ayrıştırma ortaya koyamayanların, son günlerde bu iki büyük zafer üzerinden, özellikle de Malazgirt Zaferi üzerinden bir ayrıştırma dili ortaya koyduğu, fitne arayışında olduğu, tarihe ve tarihi olaylara dil uzatarak tarihi kardeşliğimizi hedef aldıklarını üzülerek görüyoruz. Tarihin alet edildiği bu hezeyanların  panzerihiri, tarihimizde "hepbirlikte" kazandığımız  yüzlerce zaferde, terör örgütlerinin ihanetlerine kadar acısıyla tatlısıyla yaklaşık bin yıldır sürdüregeldiğimiz kardeşliğimizde ve bu büyük zaferlerin bu büyük millete verdiği yüksek karakterde yatmaktadır.

 

26 Ağustos 1922'de Büyük Taarruz'a başlayıp 30 Ağustos 1922'de kesin zafere ulaşan o büyük insanlar, Malazgirt'i geleceğe taşımış, Anadolu'ya Türkiye Cumhuriyeti imzasını atmış ve dünyanın mazlum halklarına yeni bir umut  vermiştir.

 

Bu itibarla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin tüm şehit ve gazilerini rahmet ve şükranla yâd ediyor, Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı can-ı gönülden ve gururla kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER