Hanımeli Projesi İlk Hasadını Gerçekleştirdi

Hanımeli Projesi İlk Hasadını Gerçekleştirdi

Üniversite - 2024-08-24 02:02:27 Bu içerik 341 kez okundu.

 

 

            

                  

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), bölgenin tarımsal potansiyelini artırmak ve süs bitkileri ihracatını teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği "İhracata Yönelik Süs Bitkileri Üretim Potansiyelinin Arttırılması" projesinde ilk hasadı gerçekleştirdi. Proje, ÇOMÜ, Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçılar Birliği, Çanakkale Ziraat Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi iş birliğiyle imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirildi.

                   

Çanakkale'nin ilk süs bitkileri girişimi olan "Hanımeli" projesi, kadın çiftçiler tarafından başlatıldı. Proje kapsamında Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçılar Birliği tarafından sağlanan Solidago, cipsofilla ve statis bitki materyalleri, Dünya Çiftçiler Günü'nde Halileli köyünde 3 dekar alanda toprakla buluşturuldu. Aynı etkinlikte, ÇOMÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından sağlanan eğitim modülü de tanıtıldı.

               

 

Proje kapsamında yetiştirilen bitkilerin ilk hasadı, 23 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Aynı gün, ihracatçılar birliği tarafından hibe edilen 10 bin kasımpatı fidesinin dikimi de aynı alanda yapıldı.

 

             

 

Etkinliğe Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R.Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkaslan, Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Onur Sinan Türkmen, bölgedeki çiftçiler ve ulusal medya temsilcileri katıldı. Proje, Çanakkale'nin tarımsal üretimine ve süs bitkileri ihracatına önemli bir katkı sağlayacak.

 

             

             

 

ÇOMÜ olarak, tarımsal projelere ve yerel ekonomiye katkı sağlamaya devam edeceğiz. "Hanımeli" projesi, kadın çiftçilerimizin emeklerini uluslararası pazarlara taşıyarak hem Çanakkale'yi hem de Türkiye'yi daha güçlü kılacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER