ÇOMÜ, Troia Festivali Açılışına Kültür ve Sanatla Damgasını Vurdu

ÇOMÜ, Troia Festivali Açılışına Kültür ve Sanatla Damgasını Vurdu

Üniversite - 2024-08-12 15:32:25 Bu içerik 454 kez okundu.

 

 

             

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), 61'incisi düzenlenen Uluslararası Troia Festivali’nin resmi açılışında sanatsal bir performansla yer alarak, Çanakkale'nin kültür ve sanat yaşamına katkı sunmaya devam ediyor. Troya Antik Kenti’nde gerçekleştirilen açılış töreni, ÇOMÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi (MSSF) Quartet Dinletisi ile başladı ve büyük beğeni topladı.

 

Törene; Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük ve çok sayıda davetli katıldı.

 

                 

                

Festivalin açılışında, Homeros Bilim, Kültür ve Sanat Ödülü’nü Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek tarafından takdim edildi.  ÇOMÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Troya Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan ise Prof. Dr. Ortaylı’ya “A Journey To The Homeric Landscape Troy” adlı kitabını hediye etti.

          

Festival açılışının en etkileyici anlarından biri, ÇOMÜ MSSF öğretim üyeleri Semih Sezer (Keman), Çağhan Serbes (Keman), Sevilay Tarakcı (Viyola) ve Beyzanur Öztekin’in (Viyolonsel) sahne aldığı Quartet performansı oldu. Dinleyicilerin büyük beğenisini kazanan bu performans, ÇOMÜ’nün sanat ve kültüre verdiği önemin bir kez daha altını çizdi.

 

Açılış töreninde Prof. Dr. İlber Ortaylı ile bir araya gelen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, üniversitenin son dönemde yürütmekte olduğu faaliyetler hakkında bilgi paylaşımında bulunarak kendisini üniversitemize davet etti ve  şunları söyledi:

 

"ÇOMÜ, kalite odaklı ve uluslararası iş birliği hedefli vizyonuyla, toplumsal sorumluluk bilinci çerçevesinde, Çanakkale Belediyesi tarafından organize edilen 61. Uluslararası Troia Festivali’nde de birçok kültür ve sanat etkinliği ile yer almaya devam edecek. Üniversitemiz, bu tür etkinliklerle öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin sanat, kültür ve bilim alanlarında ulusal ve uluslararası platformlarda daha güçlü bir şekilde temsil edilmesini hedefliyor."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER