ÇOMÜ Mezuniyet Töreni Coşkuyla Gerçekleştirildi

ÇOMÜ Mezuniyet Töreni Coşkuyla Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 20 binden fazla kişinin katılımıyla 18 Mart Stadyumunda gerçekleştirildi.

Üniversite - 2024-07-02 02:04:42 Bu içerik 169 kez okundu.

 

 

Coşkuyla kutlanan mezuniyet törenine; Çanakkale Vali Yardımcısı Abdül Kadir Duran, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediye Başkan V. Öznur Benderlioğlu Doğangün, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Rektör Yardımcıları, üniversite yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenci velileri katıldı.

Bayrak ve flama yürüyüşü ile başlayan mezuniyet töreni, saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

7500 öğrencinin mezun olduğu törende açılış konuşmasını gerçekleştiren, üniversite birincisi Filiz Teker pandemi ve deprem felaketinin ardından yapılan ilk stadyum töreninde bulunmaktan onur duyduğunu belirterek “Öğrenme ve sanat aşkının yaşı olmadığının canlı bir kanıtı olarak Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nden mezun olmanın gururunu taşıyorum. Öğrenmenin yaşı yok desem de öğrenme koşulları siz değerli ailelerin özverileri sayesinde mümkün. Tüm mezun arkadaşlarım adına sizlere teşekkürü borç bilirim. Herkese hayat yolculuğunda başarılar diliyorum. Son olarak Geleneksel Türk Sanatı Bölümü öğrencilerine sanatın özünü, mitolojisini, değer yargılarını nereden gelip nereye evrildiğini öğreten bütün hocalarımıza teşekkür ederim” dedi.

Çanakkale Vali Yardımcısı Abdül Kadir Duran ise yaptığı konuşmada, “En başta devletimizi ve milletimizi hayırlı bireyler olarak temsil etmenizi diliyor, hayat boyu yolunuzun  açık olmasını diliyorum.” dedi.

 

Telgrafların okunmasıyla devam eden törende ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, üniversite olarak yürüttükleri faaliyetlerde her zaman ileriye dönük, yenilikçi ve sürdürülebilir bir vizyonla hareket ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

 

"Üniversitemizin misyonu, evrensel değerleri benimseyen, bilgiye dayalı, yaratıcı ve eleştirel düşünebilen bireyler yetiştirmektir. Temel değerlerimiz doğruluk, dürüstlük, özgürlük, adalet ve sorumluluk bilincidir. Bugün burada toplandığımız bu stadyum, tarihin ve özgürlüğün simgesi olan Çanakkale'nin bağrında, eğitim ve bilimin ışığını yayma misyonumuzu sembolize etmektedir. Bu misyon sadece Türkiye'nin değil, dünyanın her köşesinden gelen öğrencilere kapılarını açan, evrensel değerleri benimseyen ve topluma katkı sunan bireyler yetiştirme amacını taşımaktadır. Bu hedef doğrultusunda, üniversitemiz her geçen yıl daha da güçlenmekte ve büyümektedir."

Üniversitenin küresel ölçekte tanınırlığını artırmayı hedeflediklerini dile getiren Erenoğlu, şöyle devam etti:

 

"Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Kalite Akreditasyon Programı kapsamında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla, kalite standartlarımızı sürekli olarak iyileştiriyoruz. Bu yıl, araştırma ve geliştirme faaliyetlerimizde önemli ilerlemeler kaydettik. Bilimsel projelerimizle, ulusal ve uluslararası alanda pek çok ödül kazandık. Öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin katkılarıyla, yenilikçi ve yaratıcı çözümler üreterek, topluma fayda sağlayan projeler geliştirdik. Araştırma merkezlerimizde yapılan çalışmalar, sadece akademik dünyaya değil, aynı zamanda endüstriye ve topluma da büyük katkılar sağlamaktadır. "dedi.

Açılış konuşmalarının ardından tören, Üniversite fakültelerinden birincilik, ikincilik ve üçüncülük dereceleri ile mezun olan öğrencilere diploma ve hediye takdimiyle birlikte devam etti.

 

Ardından üniversite mezunlarının tümüne öğretim elemanları tarafından diplomaları takdim edildi.

Tören sonuna doğru ÇOMÜ Devlet Konservatuarı’nın hazırlamış olduğu müzik dinletisi coşkuyla dinlendi.

Mezuniyet, son olarak geleneksel kep atma töreni ile son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER