Yasal Yükümlülüklerini Yapma Niyetleri Yok

Gündem - 2022-11-26 17:04:07

Konya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde bir görevlinin kürekle vurarak öldürdüğü görüntüler infial yarattı. Çanakkale’de de geçtiğimiz aylarda infial yaratan görüntüler ortaya düşmüştü. Yaşanan olaylar sonrasında İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder’in girişimde bulunarak, belediyelerin ilgili tüzüklerini değiştirmesini gerekmesi halinde kaynak aktarmaya hazır olduklarını ancak belediye başkanlarının samimi olmadıklarını açıkladı!

CHP’li Çanakkale Belediyesi hayvan barınağında köpeklerin birbirini parçalayarak yediği görüntüler halen hafızalarda yer alırken; bu sefer de AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde bir görevlinin kürekle vurarak öldürdüğü görüntüler infial yarattı. Yaşanan üzücü olayların tekrarlanmamasını dileyen İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder “Her hayvan Allah’ın eseridir ve insanoğluna emanettir” açıklamasında bulundu.

 

                                           

 

“HAYVANLAR KORUMA KANUNU BELEDİYELERE SORUMLULUK YÜKLEMEKTEDİR”

Çanakkale il genelinde de sokak hayvanları hakkında ciddi şikâyetler olduğunu ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder; “İlimizde başıboş sokak hayvanları bazen şikâyetlere neden olmakta, bazen de sokak hayvanlarına yapılan vahşice muamelelerle yüreğimizi acıtmaktadır. 5199 Sayılı "Hayvanlar Koruma Kanunu" Belediyelere sorumluluklar yüklemektedir” hatırlatmasında bulundu.

 

“5 BELEDİYE BAŞKANINA ÖNERİLERDE BULUNDUM”

Çanakkale Katı Atık Birliği üyesi 5 belediye başkanı ile bir araya gelerek sokak hayvanları konusunda önerilerde bulunduğunu açıklayan Önder; “İl Genel Meclis Başkanı olarak bugün ki ÇAKAB(Çanakkale Katı Atık Birliği) toplantısında Çanakkale Belediyesi, Kepez Belediyesi, Çardak Belediyesi, Lapseki Belediyesi ve Umurbey Belediyesi olmak üzere beş belediyemize tüzüklerinde değişiklik yaparak, bütçelerinden ayıracakları paylarla sokak hayvanları için barınak, bakım evi, hayvan hastanesi ve rehabilitasyon merkezini de kapsayacak şekilde kompleks tesisler kurabilmek ve bu tesislerde veteriner, bakıcı, yardımcı personel bulundurmak ve gönüllü kuruluşlarla işbirliği yaparak hareket etmelerini, sokak hayvanlarının çözümünün de öldürerek, zehirleyerek yada köylere, ilçelere atılarak değil de kısırlaştırma ve küpe işlemi yaparak hayvanların ıslah edilmesi önerisinde bulundum” dedi.

 

“YASAL YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YAPMAK YERİNE TOPU TACA ATIYORLAR”

Gerektiği halde İl Özel İdaresinden kaynak aktarmayı da teklif ettiğini açıklayan Önder, maalesef belediye başkanlarının sorumluluklarından kaçtığını şu sözlerle açıkladı; “Çanakkale İl Özel İdaresi olarak Katı Atık Birliği üyesi beş belediyemize payımıza düşen maddi katkıyı sağlamak üzere, İl Genel Meclisimizin oy çokluğu ile aldığı kararı toplantıda ilettim. Belediye Meclis üyelerinin ve Belediye başkanlarının konuşmalarından anladığım, yasal yükümlülüklerinden kaçarak topu taca attıklarına üzülerek şahit oldum. Dileğim odur ki tüzük değişikliği yaparak önergeme sahip çıkarlar.”

 

“SEÇİM VAATLERİNDE ARASINDA HAYVAN HASTANESİ YAPMAK VARDI”

Seçmenlerin oyunu almak için sokak hayvanları ile ilgili vaatlerde bulunulmasına rağmen halen hiçbir vaadini tutmayan belediye başkanları olduğu söyleyen Önder; “Yıllar önce seçim meydanlarında "Can dostları yaşam merkezi ve can dostları modern hayvan hastanesi" yapma sözü verip, seçim kitapçıklarına dahi yazarak sadece seçimi kazanma yatırımı olarak kullandıkları sokak hayvanlarını hatırlayarak ve yıllar önce halkı aldatmadıklarını dilerim ispat ederler. Bu sefer gerçekten samimi davranarak sessiz canlara sahip çıkmalarını talep ediyoruz, göreve davet ediyoruz. Biz İl Özel İdaresi olarak payımıza düşen katkıyı vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

Günün Diğer Haberleri