Aldığı Hibe Desteği İle Hayatı 'Erişilebilir' Kılacak

2019 yılı 2. dönem ‘Engelli Kendi İşini Kurma Projelerine’ Yarar Erişilebilir Teknolojileri projesiyle başvuran ve destekten yararlanmaya hak kazanan Serim Berke Yarar ile Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında sözleşme imzalandı

Gündem - 2020-02-06 13:10:58

2019 yılı 2. dönem ‘Engelli Kendi İşini Kurma Projelerine’ Yarar Erişilebilir Teknolojileri projesiyle başvuran ve destekten yararlanmaya hak kazanan Serim Berke Yarar ile Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında sözleşme imzalandı. Sözleşme kapsamında Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan ve Makine Mühendisi Serim Berke Yarar İŞKUR İl Müdürlüğünde bir araya geldi.

Genç mühendis Serim Berke Yarar, Çanakkale’nin Ezine ilçesinde açacağı şahıs şirketinde engellilerin sosyal hayata katılımındaki zorlukları kaldırmak adına erişilebilirlik ekipmanları, tekerlekli sandalye kullanıcıları için rampalar, asansörler, otomobil adaptasyon teknolojileri üretecek. Yarar, kuracağı imalathanesi için alacağı CNC Plazma Kesim Masası için 36.000 TL, geri kalan kuruluş masrafları ve işletme giderleri için 14.000 TL olmak üzere toplam 50.000 TL hibeden yararlanacak.

Serim Berke Yarar’a hayırlı olsun dileğinde bulunan Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan ‘‘Genç mühendis kardeşimiz kendi engelini aşıp sosyal hayatlarında birtakım zorluklarla karşılaşan engelli vatandaşlarımız için fayda sağlayacak bir proje ile bize başvurdu. Serim Berke şehrimizde bir makine mühendisi olarak üretime ve istihdama katkı sağlayacak ve hayatı erişebilir kılıp kolaylaştıracak. Kurumumuzun böyle bir projeye onay vermesi bizleri Çanakkale adına gururlandırdı. Kardeşimizin Yarar Erişilebilir Teknolojileri firması Ezine ilçemiz ve tüm hemşehrilerimize güzellikler getirsin, yolu açık olsun’’ açıklamasında bulundu.

Yeditepe Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Mezunu Selim Berke Yarar ise ‘‘Ülkemizde erişilebilirlik alanında ihtiyaç duyulan ürün yelpazesi çok geniş olmasına rağmen genelde bu ihtiyacımız ithal ürünlerle karşılanmakta. Bir makine mühendisi olarak kuracağım işletme ile talep edilen makineleri ülkemizde yapmayı hedefliyorum. Üreteceğimiz engelli rampaları, engelli bireylerin sosyal hayata katılımındaki zorlukları en aza indirecek. Evrensel
tasarım ilkeleri ile donatılmış makinelerimiz, başta şehrimiz sonrasında ülkemizde mevcutta bulunan ve yapılacak olan tüm yapıları engelliler için erişebilir hale getirecek’’ dedi.

 

 

Günün Diğer Haberleri