Çanakkale Belediyesinden Çocuklar İçin Bir Proje Daha

Yerel - 2018-09-22 17:39:38


Hızla ivme kazanan teknolojik gelişmeleri ve geleceğin bilişim dünyasının gereksinimlerini göz önünde bulunduran Çanakkale Belediyesi, bu anlamda çocuklara ve geleceğe yatırım yapmaya devam ediyor. Yenidünyayı şekillendirecek çocukların bilişim, teknoloji ve dijital dünyayla buluşmaları için yeni bir Çocuk Kültür Evi’nin hazırlığı yapılmaya başlandı.

21. yüzyılda ülkeler arasında üretim, buluş yapma ve teknolojik yenilik alanlarındaki gelişme iyice hız kazandı. İçinde bulunduğumuz çağ, tüm bireylerden meraklı, hayal gücü yüksek, araştırmacı ve analitik düşünme becerilerinin yüksek olmalarını istemektedir. Bilişimle üretme becerisi geliştirmeyen ülkeler yenidünya ekonomik modelinin yarattığı yarışta geride kalacaklar. Önümüzdeki 10 yılda rekabet; yapay zekâ, blockchain, 3 boyutlu yazıcılar, mobil teknolojiler, sürücüsüz araç, robotik, sanal zenginleştirilmiş gerçeklik ve 5G gibi alanlarda olacak.

Çanakkale Belediye Başkanlığın yapılan açıklamada; "Önümüzdeki bu yeni ekonomik modelde, çocuklarımızda yeni global ekonomide rekabet edecek becerilerin geliştirilmesi gerekiyor. İşte bu escortlar izmirle her yurttaşın ve kurumun üzerine düşen görevler var. Şimdi yeni bir devrim başlıyor. Yeni ekonominin dinamosunu oluşturan bilişim ve yüksek teknolojili ürünler üretme becerisine sahip insan modelini oluşturmak için tüm kurumların eğitim kendisine dert etmesi gerekiyor.

İşte bu bilinçle Çanakkale Belediyesi olarak yeni çağın gereksinimlerini karşılayacak nesiller yetiştirmeye katkı sunmak, çocukların okuldan aldıkları eğitimi desteklemek amacıyla STEM-A eğitim etkinliklerinin gerçekleştirilebileceği proje tabanlı öğrenme ve mühendislik tasarım süreci gibi yenilikçi pedagojilerin uygulandığı yeni bir Çocuk Kültür Evinin proje aşamasında" ifadeleri yer aldı.

Çanakkale Belediyesinden yapılan yeni proje ile ilgili açıklamada; “Kurumumuza okul dışı zamanlarda gelen çocuklarımıza fen, teknoloji, mühendislik, matematik, sanat gibi alanlarda katma değeri yüksek beceriler kazandırmayı hedefliyoruz. Fonksiyonları belirlendikten sonra çizim aşamasına geçen Çocuk Kültür Evi Projesinde; matematik, akıl oyunları, fizik, kimya, biyoloji, robotik, kodlama, 3D tasarım, mühendislik, doğa ve uzay bilimleri, sanat, edebiyat, felsefe gibi malzeme ve materyalleri belirlenmiş olup, istihdam edilecek öğretmenlerin de STEM-A eğitimi alarak gelişimleri sağlanacaktır” ifadeleri yer aldı.

Altın Yıllar Yaşam Merkezinin simetriği olacak şekilde L formunda hazırlanan binanın oturma alanı 1207 metrekare, toplam kapalı alanı ise 4926 metrekare olacak. Çizim aşamasında olan projenin 2019 yılında ihaleye çıkması planlanıyor.


Günün Diğer Haberleri