ATİLLA TAŞ TUTUKLANDI

Gündem - 2016-09-03 10:58:49

FETÖ'nün medya yapılanması yönelik soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen Atilla Taş ile gazeteciler Murat Aksoy, Mutlu Çölgeçen ve Ulusal Parti Genel Başkanı Gökçe Fırat Çulhaoğlu tutuklandı.

4 KİŞİ SERBEST BIRAKILMIŞTI

Savcılık ifadeleri alınan Atilla Taş ve Gökçe Fırat Çuhaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etmişti.

Şüphelilerin ifadelerini alan savcılık, Ömer Şahin, Abdullah Alparslan Akkuş, Rasih Yılmaz ve Nurullah Öztürk'ü serbest  

bırakmıştı.

Savcılık, şüpheliler Murat Aksoy, Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ayhan Şimşek, Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve Mutlu Çölgeçen'i tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Atilla Taş "Neyle suçlandığımı bilmiyorum" demişti.

Atilla Taş'ın gözaltı öncesi sosyal medyadan paylaştığı son mesajı şöyleydi;

"Benim ülkeme bir tek ihanetimi bulsunlar, kimseye bırakmam kendimi asarım! İçim rahat, başım dik,alnım açık, ister gelin alın,ya da geleyim.7 göbek araştırsalar en fazla bir Atatürkçü bulurlar, başka bir şey değil. Yaram yok ki gocunayım. Söyleyin nereye veriyoruz ifadeyi, hemen geleyim. Hakkımda gözaltı kararı olsa haber verirler herhalde, kaçak falan da değilim. Kaçacak korkacak bir şeyim de yok zaten. Yerim yurdum belli"

12 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Murat Çağlak tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen ve aralarında gazetecilerin de samsun rent a carğu 35 kişiden 12'si gözaltına alınmıştı.

18'İ YURTDIŞINDA 23 FİRARİ

Hakkında gözaltı kararı verilen ve aralarında Ergun Babahan'ın da aralarında bulunduğu 18 kişinin yurtdışında samsun rent a carğu tespit edilmişti. 5 şüpheli ise aranıyor.

FİRARİ 23 ŞÜPHELİ:

Abdülkerim Balcı, Ali Selçuk Gültaşlı, Ali Yurttagül, Asım Yıldırım, Ayşe Özkalay, Can Bahadır Yüce, Celil Sağır, Ergun Babahan, Erhan Başyurt, Eyüp Can Sağlık, Faruk Arslan, Hasan Cücük, İbrahim Öztürk, İhsan Yılmaz, Samanyolu Tv spikeri Kemal (Kevser) Gülen, Mahmut Akpınar, M.Yavuz Baydar, Prof. Dr. Osman Özsoy, Önder Deligöz, Savaş Genç, Şemseddin Efe, Turhan Bozkurt, Yonca Kaya Şahin.

(AJANSLAR)

 

Günün Diğer Haberleri