Advert
Advert
Advert

2. Uluslararası Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri Konferansı Gerçekleşti

2. Uluslararası Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri Konferansı Gerçekleşti
2. Uluslararası Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri Konferansı Gerçekleşti Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1438 kez okundu.

Trakya üniversiteler Birliği (TÜB) himayesinde ve Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri Konferansı (NEM2022) İğneada-Kırklareli’nde gerçekleştirildi.

Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri konularında son gelişmeleri ve araştırma sonuçlarını tartışma ve sunma imkânı sağlayan uluslararası konferans programının açılış törenine;  Kırklareli Valisi Birol Ekici, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, ÇOMÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sermet Koyuncu, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Burcu Bölükbaşı Yeğin, birçok bilim insanı ve davetli konuşmacı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinlikte açılış konuşması yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur,  konferansın; sanayinin bilim ve üniversiteler ile olan ilişkisinde kritik bir öneme sahip olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

“İnsanlığın ihtiyaç duyduğu geleceğe dönük mühendislik malzemelerin üretilmesi ve geliştirilmesi teknoloji, Ar-Ge ve bilim çalışmalarıyla mümkün. İkincisi gerçekleştirilen konferans sanayinin, bilim ve üniversiteler ile olan ilişkisinde kritik bir öneme sahip olmasının yanı sıra birçok akademisyeni bir araya getirip bilgi birikimlerinin ve tecrübelerin aktarılması dolayısıyla son derece değerli. Bu bağlamda konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederim.

 

Üç gün süren konferansta; bu yıl 7 farklı ülke, 21 farklı üniversite ve 5 farklı şirketten toplam 120 katılımcıya ev sahipliği yapılırken; konferansa 80'i sözlü, 13'ü poster olmak üzere toplamda 93 bildiri kabul edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomü #tüb #doğabilimleri #arge #bilim #çalışma #nem2022 #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Şoförlere Yönelik Eğitim Gerçekleşti
Şoförlere Yönelik Eğitim Gerçekleşti
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İklim Eylem Planı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İklim Eylem Planı