Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Fuayesi ve Necip Fazıl Kısakürek Salonunda gerçekleştirilen törene; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Okhan Akdur, Prof. Dr. Pelin Kanten, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Cengiz Taşlı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kasım, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Okan Yılmaz, fakülte öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan tören, Peyzaj Mimarlığı öğrencisi Murat Altınok’un müzik dinletisiyle devam etti.
Törende bir konuşma gerçekleştiren Fakülte Öğrenci Temsilcisi İsmihan Derya Sakallı, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin çalışmalarına değinerek öğrencilikleri boyunca yapmayı planladıkları etkinlikleri aktardı.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Cengiz Taşlı açılış töreninde yaptığı konuşmada, fakültenin tamamlanan ve süren çalışmalarına değindi ve şunları aktardı:
“Şu an üniversitemizin hedefi olan araştırma üniversitesi olmak için araştırmalarımızı, çalışmalarımızı var gücümüzle artırıyoruz. Covid-19 salgınından dolayı iptal ettiğimiz Erasmus çalışmaları, ulusal ve uluslararası projelere tekrar devam ediyoruz. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanlığı tarafından şehir-bölge, mimarlık ve peyzaj mimarlığı konularında hazırladığımız kitaplar yakında basılacak. Fakülte olarak üniversitemizi ve şehrimizi etkili şekilde temsil etmek gayretindeyiz. Bugün bu sergi de gayretimizin bir çıktısı, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederim.”
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ise ÇOMÜ yerleşkelerinin ve Çanakkale’nin Mimarlık ve Tasarım Fakültesi hocaları ve öğrencilerinin vizyonuyla daha da güzelleşeceğine vurgu yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Tasarım ve mimari bir kentin olmazsa olmaz değerlerindendir. Bugün burada gördüğümüz çalışmalarla ne kadar başarılı öğrenciler yetiştirdiğimizi gözlemleme şansı bulduk. ÇOMÜ’nün tüm yerleşkelerinin yemyeşil ve aydınlık bir çehresi olması için elimizden geleni yapacağız. Bu noktada sizlerin azmi ve başarısı bizler için çok önemli. Açılış dersimize katılan ve sergide emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”
Konuşmaların ardından Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir “Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Uygulama Çalışmaları” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.
İsmail Kaşdemir, Alan Başkanlığı tarafından yapılan uygulama çalışmaları, tamamlanan, süren ve planlanan projeler hakkında bilgi verdiği sunumunda; “ÇOMÜ’lü öğrencilere kapımız hep açık, istedikleri zaman alan çalışmaları, saha tecrübeleri için bizimle iletişim kurabilirler. Ben de bir ÇOMÜ’lüyüm ve şehrimizin tek üniversitesine gereken her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
Katılımcılar, Bahar Yılı Açılış Dersinin tamamlanmasının ardından, sergiyi gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.