Çanakkale’nin denizel ekosistemini tanıtmak, deniz ve rüzgâr sporlarını görünür kılmak amacı ile yola çıkan Çanakkale Belediyesi Karina Deniz Kültürü Merkezi, kısa süre içerisinde kentlilere kapılarını açacak.
Çalışmalarına 2021 Ocak ayında başlanan ve kısa süre içerisinde kentliler ile kente gelen misafirlere hizmet verecek olan Karina Deniz Kültürü Merkezi projesi ile; Çanakkale bölgesine ait Denizel ekosistemi tanıtmak, kentlilerin yanı sıra özellikle de çocuk ve gençlerin sosyo-kültürel gelişimine katkı sağlamak, sualtına Vr teknoloji ile dalış imkanı sağlamak, sualtı ve rüzgar sporlarını görünür kılmak amaçlanırken, öte yandan kente yeni rekreasyon alanı kazandırılacaktır.
Merkez alanı, kapalı ve açık alan olmak üzere 2 bölümden oluşmaktadır. Kapalı alanda akvaryum bölümü, alg üniteleri, Vr teknoloji bölümü, denizcilik bölümü, sergi ve koleksiyon bölümleri yer almaktadır. Açık alanda ise sualtı ve rüzgâr sporları, sportif balıkçılık atölyeleri, çocuklar için oyunlaştırılmış aktiviteler, dönemsel kamplar, deniz temalı oyun parkı, Piri Reis haritası ve bilgilendirme panoları (rüzgarlar, balık türleri vb.) gibi faaliyet alanlarını kapsamaktadır.
Çanakkale Belediyesi Karina Deniz Kültürü Merkezi projesi; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ile Dardanel Önentaş A.Ş iş birliği ve ortak çalışma yöntemiyle yapılmaktadır.