Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) ilan edilen "Afetlere Hazırlık Yılı" etkinlikleri kapsamında halkı bilinçlendirmek ve afetlere karşı farkındalığını arttırmak amacıyla 21-25 Ekim 2019 tarihleri arasında Çanakkale’ye gelen deprem simülasyon tırı İskele-Demokrasi Meydanında ziyaretçilerini ağırladı.
Çok Sayıda Öğrenci ve Vatandaş Tırı Ziyaret Etti
İskele-Demokrasi Meydanında konuşlanan ve 5 gün boyunca ziyarete açık olan deprem simülasyon tırında AFAD Eğitim Merkezi (AFADEM) eğitmenleri tarafından 35 okuldan 3150 öğrenci ve 1840 vatandaşa deprem öncesi, sırası ve sonrası doğru davranış şekilleri uygulamalı olarak gösterildi.
Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu Deprem Simülasyon Tırını Ziyaret Etti
Çanakkale Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz ile birlikte deprem simülasyon tırını ziyaret ederek, deprem anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği konusunda öğrencilere verilen eğitime katıldı. Eğitimin ardından tır hakkında eğitmenlerden bilgiler alan Vali Yardımcısı Ateşoğlu eğitime katılan öğrencilerle de bir süre sohbet etti.
Sadece Teorik Eğitimler Verilmedi, Büyük Depremler de Canlandırıldı
Deprem simülasyon tırı ve AFAD Eğitmenlerince tırda verilen eğitimler hakkında konuşan AFAD Müdürü Levent Yılmaz; “Mobil deprem simülasyon merkezleri AFAD Başkanlığımız tarafından her yaştan ve gruptan vatandaşımızın afetlerde doğru davranış şekillerini uygulamalı olarak öğrenmesi için hayata geçirildi. Tırı ziyaret eden öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza deprem öncesi, sırası ve sonrasında neler yapılması gerektiği anlatıldı. Deprem simülasyon tırında eğitmenlerimizce deprem konusunda sadece teorik eğitimler verilmedi, ülkemizde meydana gelen büyük depremler de canlandırıldı. 5 gün boyunca ziyarete açık olan deprem simülasyon tırını 3150 öğrencimiz ve 1840 vatandaşımız ziyaret etti.” şeklinde konuştu.
Çanakkale’de genelinde düzenledikleri afet ve acil durum eğitimleri hakkında da açıklamalar yapan AFAD İl Müdürü Yılmaz; “Afetlere ve acil durumlara karşı halkımızın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için çok çaba harcıyoruz. AFAD olarak “Afetlere dirençli bir Çanakkale” oluşturmak için halkımızın afetlere karşı farkındalığını arttırmaya çalışıyoruz. Toplumun her kesimine okullarda, sivil toplum kuruluşlarında, kamu ve özel sektör kuruluşlarında afet bilinci eğitimleri veriyoruz. 2019 yılı eğitim planlamamıza göre Çanakkale genelinde yıl içerisinde 40 bin vatandaşımıza eğitim vermeyi hedefliyorduk. Şu ana kadar 27 bin vatandaşımıza ilk 72 saat, temel afet bilinci, acil durumlarda bina tahliyesi ve hafif arama kurtarma konularında eğitimler verdik. Yıl sonuna kadar 40 bin hedefimizi yakalamak için eğitim faaliyetlerimize devam ediyoruz.” dedi.