Advert
Advert
Advert

ÇOMÜ’de Akademik Yılı Açılış Töreni ve Fahri Doktora Tevdi Töreni Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 27. Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili İsmail Kahraman’a Fahri Doktora Tevdi Töreni düzenlendi.

ÇOMÜ’de Akademik Yılı Açılış Töreni ve Fahri Doktora Tevdi Töreni Gerçekleşti
ÇOMÜ’de Akademik Yılı Açılış Töreni ve Fahri Doktora Tevdi Töreni Gerçekleşti Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 4354 kez okundu.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 27. Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili İsmail Kahraman’a Fahri Doktora Tevdi Töreni düzenlendi.

Tören öncesi Rektörlük binası önüne hatıra fidan dikimi gerçekleştiren TBMM 27. Başkanı İsmail Kahraman’ı, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat makamında ağırladı.

Hediye takdiminin ardından program, protokol onuruna verilen yemek ile devam etti.

TBMM 27. Başkanı İsmail Kahraman ÇOMÜ Şeref defterini imzaladıktan sonra protokolün kalımı ile ana giriş kapısının açılışı gerçekleştirildi ve Fahri Doktora törenine geçildi.

Terzioğlu Yerleşkesi Troia Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene TBMM 27. Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili İsmail Kahraman ve ailesi, Vali Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Adalet Komisyonu Başkanı Yemliha Karakoç, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, şehir protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu tarafından icra edilen Sema Zikr-i Şerifi ile devam etti. ÇOMÜ tanıtım filminin izlenmesinin ardından konuşmalara geçildi.

Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal ÇOMÜ’lü öğrenciler adına gerçekleştirdiği açılış konuşmasında “Ülkemizin yerli ve milli unsurlarının Cumhuriyet Tarihi boyunca her alanda en yüksek noktaya ulaştığı bu dönemde, Türk gençliğinin bir parçası olan ve adını karşıda yatan binlerce şehidin yazdığı destanın zaferinden alan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri olarak yalnızca tüketen değil üreten bir gençlik olma yolunda gayret gösteriyor bu yönde çalışmalar sürdürüyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, dünyanın en önemli mücadelesinin yapıldığı 80.000 şehidimizin yattığı Çanakkale’de, ismini bu büyük ruhtan alan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin 2019-2020 Akademik Yıl Açılış töreninde ÇOMÜ hakkında detaylı bilgiler verdi.

“ÇOMÜ, YÖK Karnesine Göre Patentte 172 Üniversite Arasında 2. Sırada”

ÇOMÜ’nün 1992 yılında birlikte kurulduğu birçok üniversitenin her bakımdan önüne geçtiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Sedat Murat; “Üniversitemizin bu başarılarından birisi de 109 devlet ve 63 vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 172 üniversitenin verileri değerlendirilerek hazırlanan YÖK Karnesine göre, başvurusu yapılan ve tescil alan patent sayılarına göre İstanbul Üniversitesinden sonra ikinci sırada yer almasıdır. Bu sonuç üniversitemiz için belirlediğimiz araştırma üniversitesi olma hedefinin sadece kuru bir hayal olmadığının göstergesidir. Bunu gerçekleştirebilecek muazzam bir akademik potansiyele sahibiz ” dedi.

“Sevgi ve Muhabbetin Olmadığı Yerde Başarı Mümkün Değildir”

Prof. Dr. Sedat Murat, göreve geldiği ilk günden beri liyakat, adalet ve sadakat temelli bir anlayışa sahip olduğunu ve bu anlayışı üniversitenin tüm birimlerinde yerleştirmeyi hedeflediğini ifade ederek şunları söyledi: “Üniversitemizde kurumsal aidiyet duygusunu ve kurum kültürünü her yönü ile yerleştirip burayı sıcak bir aile yuvası haline getireceğiz ve bunun da çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. Sevginin ve muhabbetin olmadığı bir yerde başarıyı da sağlamamız mümkün olmaz.

“Üniversitelerin Üç Önemli Görevi Eğitim, Araştırma ve Toplumsal Katkıdır”

Üniversitelerin üç önemli görevi bulunmaktadır. Bunlar; eğitim, araştırma ve toplumsal katkıdır. Bir taraftan bize emanet edilen öğrencilerimizi hem maddi hem de manevi anlamda en güzel şekilde eğitip yetiştirip milletimizin emrine amade kılacağız bir taraftan da araştırma, yayın ve projelerle ama özellikle de dış kaynaklı projelerle kendimizi yetiştirip araştırma üniversitesi olma hedefimizi hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Bunların yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ile de içinde bulunduğumuz şehit kanlarıyla sulanmış bu kutsal şehre, ülkemize ve hatta tüm insanlığa hizmet etmiş olacağız.

“Birlik ve Beraberliğimizi Sağlamalı, Ekonomik, Sosyal, Siyasal ve Teknolojik Bakımdan Güçlü Olmalıyız”

Bir asır önce olduğu gibi yine tüm emparyalist güçler ve piyonları, son yıllarda her alanda önemli atılımlar yapmış bulunan ülkemizi boğmak ve yok etmek için işbirliğine girmiş bulunmaktadırlar. Bunun en güzel örneğini “Barış Pınarı Harekatı’nda görmekteyiz. Devletimizin ve milletimizin bekasını tehlikeye sokacak terör hareketlerine karşı tedbir alan devletimizi ve ordumuzu karalama kampanyalarına maalesef dost ve müttefik bildiğimiz tüm şer güçler birleşmiş ve önümüzü kesmek istemektedirler. Bu durum karşısında bizim yapacağımız tek şey, ihtilafa ve tefrikaya düşmemek, birlik ve beraberliğimizi sağlamak ve ekonomik, sosyal, siyasal ve teknolojik bakımdan güçlü olmaktır. Biz bu anlamda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak üzerimize düşeni yapmak, tüm öğretim üyelerimizle birlikte her alanda önemli projeler ortaya koymak ve devletimizi, milletimizi ve ordumuzu güçlü kılmak zorundayız.

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, “Ömrünü STK’lara, devletine ve milletine hizmete adamış ve bu uğurda büyük mücadeleler vermiş önemli bir devlet büyüğümüze, eski Meclis Başkanımız İsmail Kahraman’a Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne teşrif ettiği için şükranlarımı arz ederim” diyerek konuşmasını bitirdi.

“50 Bine Yakın Öğrencisi ile Genç ve Dinamik Bir Üniversite”

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, üniversitelerin düşüncelerin serbestçe ifade edildiği, yeni fikirlerin üretildiği, tartışıldığı bilgi ve teknolojinin oluşturulup, kullanıldığı çok özel kurumlar olduğunu belirterek Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin 50 bine yakın öğrencisi ile genç ve dinamik bir üniversite olduğunun, ilimizin kültür, araştırma ve teknoloji kenti olması noktasındaki markalaşma hedefine büyük katkı sağladığının altını çizdi.

Çanakkale’nin yaşanabilir iller arasında zirveye oturduğunu belirten Vali Tavlı, Çanakkale’de tarih, kültür, turizm, tarım ve doğanın iç içe olduğunu ifade ederek Çanakkale’nin sahip olduğu değerlere tek tek vurgu yaptı ve sözlerine şöyle devam etti:

“Tarihi, şanlı zaferlerle dolu aziz Türk Milleti bir asır önce Çanakkale’de gerçekleşen İstiklal mücadelesinde eşsiz bir destan yazmıştır. Çanakkale ruhu ile ayağa kalkarak esareti asla kabul etmeyeceğini tüm dünyaya duyurmuştur. Bugün de İstiklalimize ve İstikbalimize göz dikenlere karşı aynı ruh ve aynı bilinçle kahraman ordumuz destanlar yazmaktadır. Sayın Cumhur Başkanımızın liderliğinde Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtında olduğu gibi Barış Pınarı Harekâtında da hudutlarımızın güvenliğini sağlamak, sınırlarımızda bir terör koridoru oluşumunu engellemek, milli güvenliğimize tehdit oluşturan terör örgütleri ve teröristleri etkisiz hale getirmek için görevde olan şanlı ordumuzun, kahraman Mehmetçiklerimizin Cenabı Allah yar ve yardımcıları olsun. Bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize en derin minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu düşünceler ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılının herkese hayırlı olmasını diliyorum.”

Vali Orhan Tavlı’ın konuşmasının ardından Fahri Doktora Tevdi törenine geçildi.

TBMM 27. Başkanı İsmail Kahraman’a Fahri Doktora Ünvanı Verildi

TBMM 27. Başkanı İsmail Kahraman’ın özgeçmişinin ve senato kararının Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden tarafından okunmasının ardından Kahraman’a ÇOMÜ tarafından Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında, Türk siyasal hayatı ve kamu yönetimine üstün katkılarından dolayı ’Fahri Doktora’ unvanı verildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin şahsıma gösterdiği kadir şinaslık ve tevdi ettikleri fahri doktora payesi dolayısıyla başta ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’a ve onun şahsında senatonun değerli üyelerine şükranlarımı sunarım” diyerek başladığı konuşmasında İsmail Kahraman, Akademik Yılı açılış dersi öncesinde devletin şuan icra ettiği Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili şunları söyledi.

“Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan açıklamalarında ifade ettiği gibi harekâtımızın sebebi güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Peygamber ocağı şanlı ordumuzun muzafferiyete ulaşmasını ve istenilen hedefleri gerçekleştirmesini niyaz ediyorum.”

İsmail Kahraman ÇOMÜ’nün 1992 yıldan günümüze geçen 27 yılda büyük mesafeler kat ettiğini, bölgesel bir üniversiteden, uluslararası camiada tanınan güçlü bir devlet üniversitesi seviyesine ulaştığını vurguladı.

Fahri Doktora tevdi töreninin ardından TBMM 27. Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili İsmail Kahraman “Eğitimimizde, Öğretimimizde Gelişmeler” konulu açılış dersini verdi. TBMM 27. Başkanı Kahraman ders kapsamında eğitim, öğretimin tarihsel ve kültürel gelişimini anlattı.

Program TBMM 27. Başkanı Kahraman’a Vali Orhan Tavlı ve Rektör Prof. Dr. Sedat Murat tarafından hediye takdim edilmesi ile sona erdi.

 

 

Haber: Duygu Karademir Aras, Eylem Tuna Çoban

#çanakkale #çomü #ismailkahraman ##akademikyılaçılışı #fahridoktora #sedatmurat #tören #güncel #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Şoförlere Yönelik Eğitim Gerçekleşti
Şoförlere Yönelik Eğitim Gerçekleşti
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İklim Eylem Planı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İklim Eylem Planı