Advert
Advert
Advert

Troya Yılına Güzel Sanatlar Dokunuşu

Troya Yılına Güzel Sanatlar Dokunuşu
Troya Yılına Güzel Sanatlar Dokunuşu Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 6656 kez okundu.

ÇOMÜ Çanakkale Seramikleri Araştırma Merkezi, Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü işbirliği ve Kale Grubu'nun katkıları ile “Miras Semboller, Zanaattan Tasarıma ‘Çanakkale’” isimli proje kapsamındaki etkinlikler devam ediyor.

2018 Troya Yılı kapsamındaki proje; seramik ve tekstil gibi iki farklı disiplinden öğrenci ve akademisyenleri bir araya getirirken proje ile Çanakkale Seramikleri ve Troya’nın konu alındığı tasarımlarla bölge değerlerinin tasarımcı bakış açısıyla keşfedilmesi, yüceltilmesi, seramik ve tekstil alanında bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak yaratıcı, yeni ve çağdaş önerilerin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

2018 Troya Yılı boyunca devam edecek ve Prof. Gaye Kırlıdökme Belen ile Doç. Yeşim Zümrüt yönetimindeki proje dokuz etaptan oluşuyor. Projenin ilk 5 etabı çerçevesinde; çeşitli proje ve tasarım sunumları, konferanslar, müze gezileri, çalıştaylar, sergiler, Çanakkale Seramik Fabrikası üretim-geliştirme bölümünde öğrenci çalışmaları, Geleneksel Çanakkale Seramikleri ve Troya temalı yer ve duvar karosu tasarımlarının öğrenci katılımıyla üretilmesi gibi çalışmalar gerçekleştirildi.

Projeye katılan öğrenciler, Kale Grubunun desteği ile dokuz aylık yoğun bir çalışma performansının ardından Çanakkale’nin köklerinden, tarihinden beslenen tasarımların hayata geçmesinin, profesyonel anlamda bir ürüne dönmesinin heyecanını yaşadıklarını ifade ederek proje sayesinde seramik eğitimi, sektör deneyimi ve mesleki anlamda fırsat elde ettikleri için kurumlarına, hocalarına ve Kale Grubuna teşekkürlerini sundular.

Proje yöneticisi Doç. Yeşim Zümrüt, kültürel mirasın gelecek nesillere çağdaş yorumlar ile yeniden aktarılmasında önder olmayı, seramik sektörüne alanında öncü tasarımcılar yetiştirmeyi, yurtiçi ve yurtdışı üniversite, kurum, kuruluş ve sanayi işletmeleri ile işbirliği yaparak çalıştaylar, konferanslar, sempozyumlar organize etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Doç. Zümrüt, proje ile tekstil ve seramik olmak üzere iki farklı disiplinin bir araya gelerek Çanakkale’yi temsil edebilecek, nitelikli hediyelik eşya, tekstil ürünü, seramik obje, seramik yer ve duvar karosu tasarımlarının yapıldığını söyleyerek bölüm öğrencilerinin böyle bir deneyimi yaşamalarından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

MSGSÜ Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Gaye Kırlıdökme Belen’in 2012 yılında kurgulayarak 2014 yılında uygulamaya başladığı “Miras Semboller Zanaattan-Tasarıma” başlıklı tekstil projesinin Kastamonu ve İstanbul’dan sonra üçüncü ayağını ‘Çanakkale’ başlığında üniversitemiz işbirliği ile yapmış olmasının değerine işaret eden Doç. Yeşim Zümrüt, karşılıklı işbirliği çalışmalarının önümüzdeki yıllarda da devam etmesini arzuladıklarını dile getirdi.

Projedeki Kale Grubu işbirliğinin seramik eğitimi alan öğrenciler için önemini vurgulayan Doç. Zümrüt, projeye öncülük eden ÇOMÜ Rektörü Prof. Yücel Acer başta olmak üzere, ÇOMÜ GSF Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Çanakkale Seramik Fabrikaları Genel Müdürü Süleyman Soysal ve ÜRGE Müdürü Erdal Demirci’ye teşekkür etti.

Doç. Yeşim Zümrüt ve Prof. Gaye Kırlıdökme Belen yönetiminde, Öğr. Gör. Mehmet Coşar, Uzm. Necmi Tekin, Arş. Gör. Pınar Yılmaz, Arş. Gör. Ayşegül Damla Yücebaş yardımcılığında devam eden proje kapsamında üretilen eserler ve tasarımlar yakın zamanda İstanbul ve Çanakkale’de sergilenecek.


Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Şoförlere Yönelik Eğitim Gerçekleşti
Şoförlere Yönelik Eğitim Gerçekleşti
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İklim Eylem Planı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İklim Eylem Planı