Advert
Advert
Advert

Başkan Erkek'in Çanakkale Kara Savaşlarının 110. Yıl Dönümü Mesajı

Çanakkale Kara Savaşları’nın 110. yıl dönümünde, tarihimizin dönüm noktalarından biri olan bu büyük zaferin anlamı bir kez daha yüreklerde hissediliyor.

Başkan Erkek'in Çanakkale Kara Savaşlarının 110. Yıl Dönümü Mesajı
Başkan Erkek'in Çanakkale Kara Savaşlarının 110. Yıl Dönümü Mesajı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 85 kez okundu.

 

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, yayımladığı anlamlı mesajla hem geçmişin kahramanlarını anarken hem de Çanakkale ruhunun barış ve kardeşlik temelinde geleceğe taşınmasının önemine dikkat çekti.

 

   

Erkek;"Tarihin akışını değiştiren ve Türk milletinin bağımsızlık kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği Çanakkale Savaşları'nda İtilaf Devletleri'ne denizde geçit vermeyen kahramanlar, 1915 Nisan ayında ise Çanakkale'nin geçilmez olduğunu bir kez daha göstermiştir.

 

Ulusal mücadelenin kritik bir cephesi olan Çanakkale, acı deneyimlerle yoğrulan savaşların ardından, barışın ve kardeşliğin kenti olmuştur. Bunu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk de tüm dünyaya;

 

“Bu memleketin toprakları üzerinde kanlarını döken kahramanlar! Burada bir dost vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükûn içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlâtlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat uyuyacaklardır. Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlâtlarımız olmuşlardır.” sözleri ile duyurmuştur.

 

Çanakkale Ruhunu ortaya koyan bu sözler, bir asır sonra dahi bizlerin rehberi olmaya, barış ve kardeşlik kültürünü yaşatmaya devam etmektedir. Bu toprakları bize vatan olarak armağan eden tüm kahramanlara olan saygımız ve sorumluluğumuzla Çanakkale Ruhunu yaşatmak ise en büyük görevlerimizden biridir.

 

Zaferin ve egemenliğin gururu ile Çanakkale Kara Savaşlarının 110. yıl dönümünde başta Değişmez Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale'yi geçilmez kılan, vatan mücadelesinde destanlar yazan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum"ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkalebelediyebaşkanı #muharremerkek #karasavaşları #yıldönümü #mesaj #gazimustafakemalatatürk #çanakkalehaberleri
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
ÇOMÜ BİİBF VE BİGA UBF ÖĞRENCİLERİNE İŞ KULÜBÜ EĞİTİMİ VERİLDİ
ÇOMÜ BİİBF VE BİGA UBF ÖĞRENCİLERİNE İŞ KULÜBÜ EĞİTİMİ VERİLDİ
Yağış Öncesi Rutin Izgara Temizlik Çalışmaları Yürütüldü
Yağış Öncesi Rutin Izgara Temizlik Çalışmaları Yürütüldü