Advert
Advert
Advert

Çanakkale Teknopark’tan Biyoteknoloji Alanında Küresel İş Birliği

Çanakkale Teknopark, uluslararası iş birliklerini güçlendiriyor. Çin Halk Cumhuriyeti’nin en büyük biyoteknoloji kümelenmelerinden biri olan Bioclub ile Çin’in Hangzhou ve Şangay kentlerinde ortaklaşa bir dizi etkinlik düzenlendi.

Çanakkale Teknopark’tan Biyoteknoloji Alanında Küresel İş Birliği
Çanakkale Teknopark’tan Biyoteknoloji Alanında Küresel İş Birliği Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 117 kez okundu.

 

 

            

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği (TGBD) Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil ile Teknoloji Transfer Ofisi Uluslararasılaşma Koordinatörü Dr. Kadir Yılmaz’ın katıldığı “Çin – Türkiye İş Birliği Fırsatları" etkinliğinde; Çanakkale Teknopark ve Türkiye'nin biyoteknoloji ve sağlık teknolojileri alanındaki potansiyeline dair önemli bilgiler paylaşılırken, her iki ülkenin kuruluşları arasında sinerji yaratılması hedeflendi ve biyoteknoloji alanında gerçekleştirilebilecek potansiyel iş birlikleri ele alındı.

 

Etkinlikler kapsamında ilk olarak, Hangzhou kentinde yer alan firmalar ziyaret edildi. Çin-Avustralya Medtech İnovasyon Parkı’nda yer alan AIM Biotech ve diğer biyoteknoloji firmaları ile sağlık teknolojileri alanındaki olası iş birlikleri görüşüldü. Ardından Xianghu Laboratuvarı’na teknik ziyaret düzenlendi ve Çanakkale Teknopark Heyeti, laboratuvarın araştırma platformlarını yerinde inceledi. FuXin Medical firmasına yapılan ziyarette ise sağlık teknolojileri alanında gerçekleştirilebilecek Ar-Ge projeleri ele alındı.

 

Etkinliklerin ikinci gününde, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesindeki iş birliği fırsatlarının değerlendirilmesi amacıyla "Türkiye ve Orta Doğu Küresel İş Birliği Fırsatları" çalıştayı düzenlendi.

 

Uluslararasılaşma Koordinatörü Dr. Kadir Yılmaz, çalıştayda Çanakkale Teknopark adına Türkiye’nin biyoteknoloji ve sağlık teknolojileri alanındaki potansiyelini tanıtıcı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda Çanakkale Teknopark’ın uluslararası iş birliklerindeki stratejik rolü anlatıldı.

 

Etkinlik ortağı BioClub’ın CEO’su Huixia Jiang ise BioClub faaliyetlerini tanıtan ve Çin biyoteknoloji pazarı ile ortak çalışma fırsatlarını anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Sunumların ardından,  çalıştaydaki diğer katılımcı firmalarla birebir görüşmeler yapıldı. Bu görüşmelerde, Türkiye ve Çinli biyoteknoloji firmaları arasında gerçekleştirilebilecek projeler ve ortaklıklar üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

 

Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil, verimli geçen çalıştayın sonunda şunları söyledi:

 

“Bu etkinlik Çanakkale Teknopark olarak biyoteknoloji alanında yeni iş birlikleri kurma yönündeki hedeflerimiz doğrultusunda önemli bir fırsat oldu. Çin’deki kurumlarla yaptığımız görüşmelerin, gelecekte her iki taraf için de verimli projelere dönüşeceğine inanıyoruz.”

 

Etkinlik programının son gününde; Şanghay Biyomedikal Teknoloji Vadisi‘nde (Tiqiao Biomedicine Industrial Park) faaliyet gösteren firmalar ile yapılan görüşmelerin ardından Çanakkale Teknopark Heyeti, Türkiye Cumhuriyeti Şangay Başkonsolosu Özlem Kural ve ekibiyle de bir araya geldi. Görüşmede, Çanakkale Teknopark ile Türk ve Çinli firmalar arasında biyoteknoloji alanında kurulabilecek olası iş birlikleri üzerinde duruldu. Başkonsolos Kural, Türkiye’nin biyoteknoloji alanında yapılan uluslararası iş birliklerine önem verdiğini vurgularken, Çanakkale Teknopark’ın Çinli firmalar ile gerçekleştireceği ortak çalışmalar için de desteklerini ifade etti. Şangay Ticaret Ataşesi Kadriye Yaprak Taşar’ın da hazır bulunduğu görüşmede Genel Müdür Doç. Dr. Bil; ilgi ve desteklerinden dolayı Başkonsolos Kural’a teşekkür ederek, Çinli yüksek teknoloji üreten firmalar ile iş birliklerinin devam edeceğini belirtti.

         

        

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomü #teknopark #biyoteknoloji #çinhalkcumhuriyeti #etkinlik #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
MEYOK Toplantısı Gerçekleştirildi
MEYOK Toplantısı Gerçekleştirildi
Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor
Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor