Advert
Advert
Advert

ÇOMÜ Heyetinden Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na Ziyaret

ÇOMÜ Heyetinden Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na Ziyaret
ÇOMÜ Heyetinden Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na Ziyaret Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 91 kez okundu.

 

 

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) heyeti, Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu öncülüğünde Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Balıkesir Ofisini ziyaret etti. Ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Dalyancı ve Genel Sekreter Vekili Sinan Karabulgu da katıldı. Heyeti, GMKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ve Çanakkale Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Recai Başaran karşıladı.

 

Ziyaret kapsamında, ÇOMÜ ve GMKA arasındaki iş birliği imkânları ve gelecekte hayata geçirilecek ortak projeler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Özellikle, bölgesel kalkınmayı destekleyecek projelerde üniversitenin akademik ve araştırma potansiyelinin nasıl değerlendirilebileceği ele alındı. Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, ÇOMÜ’nün bölgesel gelişime katkı sunma misyonu doğrultusunda, üniversite ile GMKA arasındaki iş birliklerinin güçlendirilmesinin önemini vurguladı. Ayrıca, özellikle yenilenebilir enerji, inovasyon ve bölgesel ekonomik kalkınmayı destekleyici alanlarda ortak projeler geliştirilmesine yönelik çalışmaların hızlandırılacağını ifade etti.

 

GMKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, üniversite ile yürütülen iş birliklerinin bölge ekonomisine ve genç istihdamına katkı sağladığını belirterek, ajansın bu iş birliklerine her zaman açık olduğunu ve üniversiteyle yeni projelerde birlikte çalışmayı sabırsızlıkla beklediklerini söyledi. Çanakkale Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Recai Başaran da bu tür ortak çalışmaların bölgedeki yatırım fırsatlarını arttıracağını ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlayacağını dile getirdi.

 

Görüşme, her iki kurumun temsilcilerinin iş birliklerini daha da ileriye taşımak adına yaptıkları karşılıklı temennilerle sona erdi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projelerde Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile iş birliğini güçlendirmeye devam edecektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomürektörü #cüneyterenoğlu #gmka #balıkesir #ziyaret #gmkagenelsekreteri #onuradıyaman #haber #üniversite
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Yağmur Suyu Izgaraları Temizlendi
Yağmur Suyu Izgaraları Temizlendi
Ata'm Kreş Öğretmenleri Yeni Döneme Hazırlanıyor
Ata'm Kreş Öğretmenleri Yeni Döneme Hazırlanıyor