Advert
Advert
Advert

ÇOMÜ ve Çanakkale OSB’den Geleceğin İş Gücüne Yatırım

İşletmede Mesleki Eğitimle Sektörlere Güçlü Bağlar Kuruluyor.

ÇOMÜ ve Çanakkale OSB’den Geleceğin İş Gücüne Yatırım
ÇOMÜ ve Çanakkale OSB’den Geleceğin İş Gücüne Yatırım Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 266 kez okundu.

 

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında "İşletmede Mesleki Eğitim Programı" kapsamında önemli bir protokol imzalandı.

                                  

               

Protokol kapsamında, ÇOMÜ öğrencilerinin öğrenim gördükleri alanlarda teknolojik beceri ve deneyim kazanmalarına olanak sağlanacak. Bu program, Çanakkale'nin eğitim ve iş dünyası arasında güçlü bir köprü kurarak, öğrencilerin mezuniyet öncesinde gerçek anlamda mesleki eğitim ve deneyim kazanmalarını hedeflemektedir.

 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, bu tür iş birliği protokollerinin, ülkemizin ekonomik istihdam sorunlarına çözüm getirecek bir model olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Erenoğlu, "Sektörlerin ara eleman ihtiyacını karşılamada bu tür eğitim programlarının büyük bir rolü var. Öğrencilerimiz, mezuniyet öncesinde sektörde uygulamalı eğitim alarak, mezuniyet sonrası istihdam edilebilirliklerini artıracak. Bu model, ülkemizin ekonomik kalkınma sürecine önemli katkılar sağlayacaktır," dedi.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, bu tür iş birlikleri ile hem bölgeye hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edecektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomürektörü #cüneyterenoğlu #çanakkaleosb #meslekieğitim #çanakkaleosbyönetimkurulubaşkanı #fahrettinersoy #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Yağmur Suyu Izgaraları Temizlendi
Yağmur Suyu Izgaraları Temizlendi
Ata'm Kreş Öğretmenleri Yeni Döneme Hazırlanıyor
Ata'm Kreş Öğretmenleri Yeni Döneme Hazırlanıyor