Advert
Advert
Advert

Çiçeklere Övgü: Hikea ya da ‘Yaşayan’ Yeryüzü' Adlı Fotoğraf Sergisinin Açılışı Gerçekleşti

Çiçeklere Övgü: Hikea ya da ‘Yaşayan’ Yeryüzü' Adlı Fotoğraf Sergisinin Açılışı Gerçekleşti
Çiçeklere Övgü: Hikea ya da ‘Yaşayan’ Yeryüzü' Adlı Fotoğraf Sergisinin Açılışı Gerçekleşti Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 494 kez okundu.

 

      

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Çanakkale Kültür Yolu Festivali kapsamında sergilenen Doç. Dr. Onur Tatar’ın  “Çiçeklere Övgü: Hikea ya da ‘Yaşayan’ Yeryüzü” adlı fotoğraf sergisinin açılışı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşti.

         

Sergi açılışına Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi ve Çanakkale İl Kültür ve Turizm müdürü Çağman Esirgemez ve eski Milletvekili Mehmet Daniş katıldı.

         

        

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Tatar, “Çiçeklere Övgü: Hikea ya da ‘Yaşayan’ Yeryüzü” fotoğraf sergisinde; gün geçtikçe etkisini gösteren küresel ısınma ve iklim değişikliğinin çevresel etkilerine dikkat çekmek amacıyla kadim Japon kültürüne ait çiçek aranjman sanatı ikebananın sembolik anlatımını, fotoğrafla bir araya getirmektedir.

 

Bu sergide küresel ısınma ve iklim değişikliğinin çevresel etkilerine odaklanıyorum diyen Doç. Dr. Onur Tatar şunları ifade etti:

         

 “Fotoğraf çekimleri de Çanakkale’de, orman yangınlarında kaybettiğimiz alanlarda ayrıca kuraklık, susuzluk ve çölleşme gibi küresel ısınmanın etkisi altındaki bölgelerde fotoğrafladım. Çiçeklere Övgü, 3 bölümden oluşan bir proje ve bu aşamada küresel ısınmanın birebir etkilediği “Yaşayan Yeryüzü ”nü görüyoruz. İlerleyen zamanlarda da bu alanları bu hale getiren “İnsanlık” ve sonrasında da kaybolmak üzere olan doğal cennetleri sergileyeceğim. Diğer yandan bu sergi, Japonya ile Türkiye Arasında Diplomatik İlişkilerin Tesisinin 100. Yıl Dönümü ’nde açılmasından dolayı da önemlidir” dedi.

 

ÇOMÜ ve Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ’nün iş birliği kapsamında fotoğraf çekimleri 1,5 yıldır süren sergi; fotoğraf, enstalasyon ve video art olmak üzere toplam 15 eserden oluşuyor.

 

 

 

 

 

 

 

       

#çanakkale #çomürektörü #cüneyterenoğlu #kültürveturizmbakanyardımcısı #batuhanmumcu #çanakkalekültüryolufestivali #onurtatar #çiçeklereövgü #fotoğraf #sergi #çanakkalesavaşlarıgelibolutarihialanbaşkanı #ismailkaşdemir #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Şoförlere Yönelik Eğitim Gerçekleşti
Şoförlere Yönelik Eğitim Gerçekleşti
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İklim Eylem Planı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İklim Eylem Planı