Advert
Advert
Advert

ÇOMÜ'de Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirliğe Katkı İçin Elektrikli Araçlar Hizmete Alındı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin (ÇOMÜ) sürdürülebilirliğine, yeşil dönüşümüne katkı sağlayacak olan 2 adet elektrikli aracın teslim töreni Rektörlük A Blok önünde gerçekleştirildi.

ÇOMÜ'de Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirliğe Katkı İçin Elektrikli Araçlar Hizmete Alındı
ÇOMÜ'de Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirliğe Katkı İçin Elektrikli Araçlar Hizmete Alındı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 285 kez okundu.

 

 

          

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Prof. Dr. Hüsnü Levent Dalyancı, Genel Sekreter V. Oğuz Ünal, Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Prof. Dr. Nilgün Ayman Öz, Yeşil Dönüşüm Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Dilvin İpek, akademik ve idari personel katıldı.

 

Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Katkıda Bulunuyoruz

 

Rektör Erenoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin çevreye duyarlılığını ve yeşil kampüs hedefini pekiştiren önemli bir adımı gerçekleştirdiklerini vurgulayarak;

 

“Bu törenle birlikte, üniversitemiz filosuna elektrikli araçlar kazandırıyor ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunuyoruz.  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, yeşil mutabakat kapsamında birçok önemli adım atmaktadır. Kampüsümüzde enerji tasarrufu projeleri uygulamakta, atık yönetimi konusunda çalışmalar yapılmakta ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunmaya gayret etmekteyiz. Bu bağlamda üniversitemize kazandırdığımız elektrikli araçların kullanımı ile fosil yakıtlara olan bağımlılığımızı azaltacak, karbon ayak izimizi küçültecek ve kampüsümüzün daha temiz bir havaya sahip olmasına katkıda bulunacağız. Ayrıca, elektrikli golf aracı ile engelli ve yaşlı öğrencilerimize ve personelimize daha kolay ulaşım imkanı sunacağız. Elektrikli çevre temizlik arabası ile de kampüsümüzün daha temiz ve düzenli kalmasına yardımcı olacağız” dedi.

 

Bu vesile ile bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini sunan Rektör Erenoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin, çevre dostu uygulamalara ve yeşil kampüs hedeflerine olan bağlılığına bir kez daha vurgu yaparak bu alandaki çalışmaları sürdürmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

 

Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Prof. Dr. Nilgün Ayman Öz ÇOMÜ Kampüslerinde sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüme yönelik çalışmalar doğrultusunda önemli bir adım atıldığını, benzinli otomobil yerine kampüs içinde temizlik ve taşıma faaliyetlerinde kullanılabilecek iki adet elektrikli aracın devreye alındığını belirtti ve ekledi:

 

Sera Gazı Emisyonlarının Düşürülmesini Sağlayacak

 

“Bu değişim ile karbon ayak izini azaltma hedefimize yönelik önemli bir girişim yapılmıştır. Elektrikli araçlara geçiş, gerek çevresel etkileri azaltmak gerekse uzun vadede enerji maliyetlerinde tasarruf sağlayarak ekonomik açıdan da avantajlı bir yaklaşım sunmaktadır. Elektrikli araçların sayısının arttırılması ile kampüsümüzde, fosil yakıt tüketiminin azaltılması dolayısıyla sera gazı emisyonlarının düşürülmesi sağlanacaktır. Üniversitemiz yeşil dönüşüm kapsamında yaptığı bu faaliyetle çevresel farkındalığı artırmayı, sürdürülebilir bir kampüs oluşturmayı hedeflemektedir.”

    

          

 

Yeşil ve Mavinin Kesiştiği Noktada Yeşil Dönüşüm, Yeşil Kampüs

 

Yeşil Dönüşüm Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Dilvin İpek ise yeşil ve mavinin kesiştiği bir noktada olan ÇOMÜ’nün ‘Sürdürülebilir Yeşil Dönüşüm’ ve ‘Yeşil Kampüs’ çalışmalarında iklim nötr elektrikli araç çalışmalarını daha da geliştirecek çalışmalar yapmaya kararlı olduğunu vurguladı.

 

            

 

Konuşmaların ardından Rektör Erenoğlu, elektrikli araçlarla test sürüşü gerçekleştirdi.

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomürektörü #elektrikliaraç #sürdürülebiliryeşildönüşüm #yeşilkampüs #çalışma #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Yağmur Suyu Izgaraları Temizlendi
Yağmur Suyu Izgaraları Temizlendi
Ata'm Kreş Öğretmenleri Yeni Döneme Hazırlanıyor
Ata'm Kreş Öğretmenleri Yeni Döneme Hazırlanıyor