Advert
Advert
Advert

ÇOMÜ ve ÇTSO’dan Geleceğin İş Gücüne Yatırım

ÇOMÜ ve ÇTSO’dan Geleceğin İş Gücüne Yatırım
ÇOMÜ ve ÇTSO’dan Geleceğin İş Gücüne Yatırım Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 315 kez okundu.

 

 

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) arasında "İşletmede Mesleki Eğitim Programı" kapsamında önemli bir protokol imzalandı. ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde düzenlenen protokol törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ve diğer üniversite ve oda yetkilileri katıldı.

 

Protokol kapsamında, ÇOMÜ öğrencilerinin öğrenim gördükleri alanlarda teknolojik beceri ve deneyim kazanmalarına olanak sağlanacak. Bu program, Çanakkale'nin eğitim ve iş dünyası arasında güçlü bir köprü kurarak, öğrencilerin mezuniyet öncesinde gerçek anlamda mesleki eğitim ve deneyim kazanmalarını hedeflemektedir.

 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, bu tür iş birliği protokollerinin, ülkemizin ekonomik istihdam sorunlarına çözüm getirecek bir model olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Erenoğlu, "Sektörlerin ara eleman ihtiyacını karşılamada bu tür eğitim programlarının büyük bir rolü var. Öğrencilerimiz, mezuniyet öncesinde sektörde uygulamalı eğitim alarak, mezuniyet sonrası istihdam edilebilirliklerini artıracak. Bu model, ülkemizin ekonomik kalkınma sürecine önemli katkılar sağlayacaktır," dedi.

 

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise protokol hakkında yaptığı açıklamada, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile imzaladığımız bu protokol, öğrencilerin eğitim aldıkları alanlarda sektörde ihtiyaç duyulan becerileri kazanmalarına büyük katkı sağlayacak. Bu program, staj programlarının ötesinde, öğrencilere mesleki eğitim sunacak ve iş dünyasının talep ettiği niteliklerle donatacaktır,” dedi. Semizoğlu, ayrıca, bu önemli iş birliğine desteklerinden dolayı ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’na teşekkürlerini iletti.

 

ÇOMÜ'nün İMECE koordinatörlüğü tarafından yürütülen 3+1 ve 7+1 işbaşı eğitim modelleri kapsamında, Biga Ticaret ve Sanayi Odası’ndan sonra ÇTSO ile de ikinci bir protokol anlaşması gerçekleştirilmiş oldu. Bu anlaşma ile öğrenciler, eğitimlerinin son döneminde sektörlere gönderilerek, iş başında eğitim alacak ve sektörel ihtiyaçlara uygun niteliklerle donatılacaktır.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, bu tür iş birlikleri ile hem bölgeye hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edecektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomü #çtso #çomürektörü #cüneyterenoğlu #çtsoyönetimkurulubaşkanı #selçuksemizoğlu #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Yağmur Suyu Izgaraları Temizlendi
Yağmur Suyu Izgaraları Temizlendi
Ata'm Kreş Öğretmenleri Yeni Döneme Hazırlanıyor
Ata'm Kreş Öğretmenleri Yeni Döneme Hazırlanıyor