Advert
Advert
Advert

ÇOMÜ, Anafartalar Zaferi'nin 109. Yıl Dönümünde Anma Törenlerine Katıldı

ÇOMÜ, Anafartalar Zaferi'nin 109. Yıl Dönümünde Anma Törenlerine Katıldı
ÇOMÜ, Anafartalar Zaferi'nin 109. Yıl Dönümünde Anma Törenlerine Katıldı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 411 kez okundu.

 

 

 

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Anafartalar Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, Çanakkale'nin kahraman Mehmetçiklerini anmak üzere düzenlenen törenlerde yerini aldı. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu'nun da katıldığı tören, Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Conkbayırı'nda gerçekleştirildi.

 

Tören, Çanakkale Valisi Ömer Toraman, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Harry Hall'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, üniversite adına Anafartalar Zaferi'nin önemini vurgulayan konuşmalar dinledi ve törene katılan protokol üyeleri ile birlikte Anafartalar Zaferi Şeref Defteri'ni imzaladı.

 

         

Vali Ömer Toraman, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale Muharebeleri 'nin Türk milletinin cesaretini ve fedakarlığını en iyi şekilde yansıtan tarihi bir olay olduğunu vurguladı. Ardından söz alan Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, ağustos ayının Türk milleti için "zafer ayı" olduğunu hatırlatarak, Anafartalar Zaferi'nin Çanakkale Savaşları'nın dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.

 

         

Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığından İstihbarat Kurmay Binbaşı Türker Ersin Özdemir ise, Anafartalar Zaferi'nin Çanakkale Savaşları'ndaki önemine dikkat çekerek, bu topraklarda verilen kahramanlık örneğinin Türk milletinin birlik ve beraberliğini perçinlediğini ifade etti.

 

Törene katılanlar arasında ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkan Vekili İrfan Dehmen, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman ve ilçe belediye başkanları yer aldı.

 

ÇOMÜ, bu anlamlı törene katılımıyla, milli tarihimizin en önemli zaferlerinden biri olan Anafartalar Zaferi'ni anarak, üniversitenin şehrin tarihi ve kültürel değerlerine bağlılığını bir kez daha gösterdi.

 

 

 

 

 

 

 

         

#çanakkale #çomürektörü #cüneyterenoğlu #anafartallarzaferi #anmatöreni #çanakkalevalisi #ömertoraman #geliboluyarımadası #conkbayırı #tarihialanbaşkanı #ismailkaşdemir
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Yağmur Suyu Izgaraları Temizlendi
Yağmur Suyu Izgaraları Temizlendi
Ata'm Kreş Öğretmenleri Yeni Döneme Hazırlanıyor
Ata'm Kreş Öğretmenleri Yeni Döneme Hazırlanıyor