Advert
Advert
Advert

Temiz Bir Çanakkale, Temiz Bir Çevre için Atıklarımızı Ayrıştıralım

Temiz Bir Çanakkale, Temiz Bir Çevre için Atıklarımızı Ayrıştıralım
Temiz Bir Çanakkale, Temiz Bir Çevre için Atıklarımızı Ayrıştıralım Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 279 kez okundu.

Çanakkale Belediyesinin, Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği (ÇAKAB) ve Veolia Çanakkale iş birliğiyle Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında kentimize yerleştirdiği 11 Mobil Atık Getirme Merkezine ilave olarak, Güzelyalı ve Dardanos bölgelerine de belirlenen noktalara 12 Haziran 2024 Çarşamba günü itibariyle Mobil Atık Getirme Merkezi yerleştirildi.

 

Belediye Başkanı Muharrem Erkek, 12 Haziran Çarşamba günü itibariyle Dardanos ve Güzelyalı'ya yerleştirilerek sayıları 13'e çıkan mobil atık getirme merkezleri ile 1. Sınıf Atık Getirme Merkezini ziyaret ederek, temiz bir kent için atıkların ayrıştırılmasının önemini vurguladı.

 

Kaynakların verimli kullanılması, atık miktarının azaltılması, çevre kirliliğinin önlenmesi ve doğal kaynakların korunması amacıyla düzenlenen Sıfır Atık Projesi kapsamında kent genelinde belediyemiz tarafından ayrı olarak toplanan Ambalaj Atıkları, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar (AEEE), Atık Piller, Bitkisel Atık Yağlar, İlaç Atıkları ve Tekstil Atıkları, Mobil Atık Getirme Merkezlerinde kentlilerimiz tarafından da ayrıştırılabiliyor. Son olarak Güzelyalı ve Dardanos'a da eklenen Mobil Atık Getirme Merkezlerinin üzerinde belirtilen atık türlerine göre kentlilerimiz de evlerinde ayrı olarak biriktirmiş oldukları atıklarını ayrıştırabilecek.

 

Başkan Erkek, Mobil Atık Getirme Merkezini Yerinde İnceledi

Bu doğrultuda, Güzelyalı ve Dardanos'a da konulan Mobil Atık Getirme Merkezlerini yerinde inceleyen Belediye Başkanı Muharrem Erkek'in ziyaretlerine ise, Belediye Başkan Yardımcıları Özleyiş Çetin ve Emrah Eroğlu, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Aysun Kavcar, Temizlik İşleri Müdürü Burak Selçuk ile ilgili birim personeli katıldı.

 

Dardanos ve Güzelyalı'daki mobil atık getirme merkezlerini yerinde inceleyen Başkan Erkek, burada faaliyetlere ilişkin de bilgiler alarak, kentlilerle de atıkları ayrıştırmanın önemine ilişkin sohbetler gerçekleştirdi.

Atıklar, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'nde Ayrıştırılmaya Devam Ediyor

Başkan Erkek ayrıca 2021 yılından bu yana faaliyet gösteren 1. Sınıf Atık Getirme Merkezine de teknik gezi düzenledi. Burada açıklamalarda bulunan Başkan Erkek, “Bugün 1. Sınıf Atık Getirme Merkezindeyiz. Bu tesisimiz; İçme Suyu Arıtma Tesisimizin tam karşısında, eski şehir mezarlığımızın yanında bir alan. 2021 yılından beri burayı işletiyoruz. Atık Getirme Merkezimizde ambalaj atıklarınızı (kağıt-karton, plastik, metal, cam) Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalarınızı (AEEE), Atık Piller, Bitkisel Atık Yağlar, son kullanma tarihi geçmiş İlaç Atıklarınızı ve Tekstil Atıklarınızı, ayrıca küçük çapta (5 çuvala kadar) inşaat atıklarınızı topluyoruz. Sonrasında ise deponi alanımıza götürüyoruz” dedi.

“Tüm Hemşehrilerimden Atıklarını Ayrıştırmalarını Rica Ediyorum”

Başkan Erkek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu çalışmaları yapmaktaki amacımız; temizlik bilincini geliştirmek, çöpte ayrıştırma bilincini artırmak ve bu merkezimizin çok daha iyi çalışır hale gelmesini, bilinmesini sağlamak. Bu doğrultuda tüm hemşehrilerimin de atıklarını ayrıştırarak buraya veya kentimizde 13 noktada bulunan mobil atık getirme merkezlerine bırakmalarını diliyorum”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalebelediyebaşkanı #muharremerkek #çevre #atık #mobilatık #çakab #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Öğrenciler için Trafik Kuralları Eğlenceli Hale Getiriliyor
Öğrenciler için Trafik Kuralları Eğlenceli Hale Getiriliyor
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama